Zupa jarzynowa z krewetkami i kaffirem

Jarzynowa, zmora dzieci z przedszkola!:) a może być smaczna i z wkładką – z krewetek. Od razu lepiej smakuje. Dodatek pasty curry nadaje jej przyjemnie pikantnej nuty, a kaffir lekko cytrusowy posmak.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

1.W garnku zagotowuj wodę. Dodaj pastę curry, liście kaffiru, fasolę i kalafior.Gotuj przez 5-6 minut.

2. Dodaj kapustę i krewetki. Dopraw sosem rybnym i cukrem kokosowym. Gotuj kolne kolejne 3-4 min

3. Na koniec posyp kolendrą.

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI