Wołowina w sosie z bazylią holy

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 200 g antrykotu wołowego; pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 łyżeczka Bazyli holy
  • 10 pieczarek; przekrojone na pół
  • 1 garść fasolki szparagowej; pokrojonej w 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku; drobno pokrojony
  • 50 ml wody
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka mąki z tapioki
  • 200 g makaronu vermicelli z fasoli mung
  • 50 ml oleju; do smażenia

Sposób przygotowania

1.Makaron przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2.Fasolkę zblanszuj.

3.Do miski włóż mięso, czosnek, wlej sos rybny, wymieszaj i odstaw na 10 min. do zamarynowania. 

4.Na rozgrzaną patelnie wlej olej i smaż wołowinę przez 2 minuty, ciągle mieszając. Mięso zsuń na bok patelni, usmaż pieczarki i fasolkę. Wlej wodę, dodaj łyżeczkę bazylii holy mieszaj do połączenia smaków. Całość podsmażaj przez 1 minute na mocnym ogniu.

5.Danie podawaj z makaronem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI