Kuchnia japońska

Wieprzowina z ogórkiem i sosem pieprzowym

Liczba porcji:

2

Czas: 10 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

300 g łopatki wieprzowej mielonej
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 łyżka sosu z czarnym pieprzem
1 łyżka czosnku posiekanego
1 łyżka imbiru posiekanego
150 g ogórka zielonego
30 g dymki posiekanej
1 łyżka oleju roślinnego do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Pokrój ogórek wzdłuż na 4 ćwiartki i wytnij nasiona. Teraz każdą z części pokrój na małe trójkąty.
  2. Usmaż czosnek i imbir na złoto, dodaj mięso i smaż kilka minut cały czas mieszając i rozdrabniając.
  3. Dodaj sosy i ogórek. Smaż kolejne 2 min.
  4. Dodaj dymkę, wymieszaj i podawaj.
Wróć do poprzedniej strony