Wieprzowina z ogórkiem i sosem pieprzowym

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

300 g łopatki wieprzowej mielonej
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 łyżka sosu z czarnym pieprzem
1 łyżka czosnku posiekanego
1 łyżka imbiru posiekanego
150 g ogórka zielonego
30 g dymki posiekanej
1 łyżka oleju roślinnego do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Pokrój ogórek wzdłuż na 4 ćwiartki i wytnij nasiona. Teraz każdą z części pokrój na małe trójkąty.
  2. Usmaż czosnek i imbir na złoto, dodaj mięso i smaż kilka minut cały czas mieszając i rozdrabniając.
  3. Dodaj sosy i ogórek. Smaż kolejne 2 min.
  4. Dodaj dymkę, wymieszaj i podawaj.
...

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI