Massaman curry z dynią i kurczakiem

Aromatyczne, mocno pachnące przyprawami massaman curry to świetna baza do jesiennych dań.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 30 min

Poziom trudności:
Średni

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do rondelka wlej mleczko kokosowe, massaman curry, sos rybny, cukier i wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Rozbij udko, żeby potem mięso łatwo odchodziło od kości lub od razu oddziel udko od kości.
  3. Do gotującego się dania wrzuć mięso.
  4. Dodaj anyż, laskę cynamonu i pokrojoną w kostkę dynię.
  5. Przykryj i całość gotuj na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.
  6. Wyłóż do miseczki i udekoruj orzeszkami ziemnymi.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI