Massaman curry z dynią i kurczakiem

Aromatyczne, mocno pachnące przyprawami massaman curry to świetna baza do jesiennych dań.

Liczba porcji:

1

Czas: 30 min

Poziom:

Średni

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do rondelka wlej mleczko kokosowe, massaman curry, sos rybny, cukier i wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Rozbij udko, żeby potem mięso łatwo odchodziło od kości lub od razu oddziel udko od kości.
  3. Do gotującego się dania wrzuć mięso.
  4. Dodaj anyż, laskę cynamonu i pokrojoną w kostkę dynię.
  5. Przykryj i całość gotuj na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.
  6. Wyłóż do miseczki i udekoruj orzeszkami ziemnymi.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

OSTRYgowy kurczak z pak choi

Makron chiński trzy grzyby

Jak zrobić sushi futomaki z łososiem?

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI