Pasta Kung Pao 50 g
Pasta Kung Pao to niezastąpiony składnik dania o tej samej nazwie. Wystarczy dodać ryż, kurczaka lub tofu oraz chrupiące orzeszki ziemne, a ten syczuański, wyrazisty i lekko pikantny przysmak będzie gotowy już w 15 minut.
Zastosowanie: Do azjatyckich dań. Świetna marynata oraz składnik sosów do dań mięsnych i wegetariańskich.
SKŁADNIKI
Woda, cukier kokosowy, czosnek, cukier, sos SOJOWY (SOJA, woda, sól, mąka PSZENNA, cukier), olej SEZAMOWY, imbir, sól, skrobia modyfikowana, ocet ryżowy, cebula w proszku, chili w proszku 1,6 %, barwniki: karmel, ekstrakt z papryki; przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma celulozowa.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 935 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 5.60 g
KTN 1.20 g
Węglowodany 38.00 g
w tym Cukry 28.00 g
Białko 2.60 g
Błonnik 4.70 g
Sól 6.30 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia