Kurczak Kung Pao z sosem hoisin

Błyskawiczny i praktyczny przepis na chińskie danie ze słodko pikantnym sosem hoisin. Kurczak Kung Pao (zwany też Gong Bao) łączy w sobie smaki, które polubi każdy miłośnik kuchni azjatyckiej. Danie można podawać zarówno z makaronem jak i ryżem.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 20

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  • Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni do uzyskania złoto-brązowego koloru, po czym natychmiast je z niej zdejmujemy.
  • Na rozgrzany wok wlewamy olej z ryżu. Dodajemy czosnek i smażymy go do uwolnienia się aromatu. Należy uważać, aby olej podczas smażenia nie był zbyt gorący, gdyż możemy spalić czosnek.
  • Do woka wrzucamy kurczaka i paprykę. Całość smażymy 3 minuty. Dodajemy ocet ryżowy i sos Hoisin. Mieszamy do uzyskania gęstego sosu.
  • Dodajemy olej z prażonego sezamu, orzechy i szczypiorek. Na koniec wkładamy makaron i całość mieszamy do połączenia się smaków.
  • Danie podajemy natychmiast, posypane szczypiorkiem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Olej z prażonego sezamu 150ml House of Asia

Olej z prażonego sezamu 150ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI