House of Asia
Ekspresowy Pad Thai Jak ja lubię jeść House of Asia

Ekspresowy Pad Thai

15 min
2 porcje
łagodne

Odważ się na podróż smaków z ekspresowym Pad Thaiem z przepisu Jak ja lubię jeść. Nasz bezglutenowy makaron ryżowy House of Asia i pasta Pad Thai Kanokwan łączą się w tym przepisie tak, aby stworzyć autentyczny smak Tajlandii w Twojej kuchni. Z nami możesz cieszyć się pysznym Pad Thai w zaledwie 25 minut — bez kolejek w restauracji! Odkryj wygodę i smak tajskiej kuchni już dziś.

5 / 5. Ilość głosów: 233

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Bezglutenowego makaron ryżowego 5 mm House of Asia
  • 2 łyżki Oleju z prażonego sezamowego House of Asia
  • 1 saszetka Pasty Pad Thai Kanokwan
  • Garść Kiełków fasoli mung House of Asia (mogą być świeże)
  • 1/2 papryki pokrojonej w paski
  • 2 ząbki czosnku rozdrobnionego 
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku posiekanego
  • 1/2 limonki 
  • 3 łyżki orzechów ziemnych posiekanych
  • ok 15 szt. krewetek vannamei

Sposób przygotowania

  1. Makaron zalej letnią wodą i mocz ok. 15-20 min.
  2. Na oleju sezamowym podsmaż paprykę z czosnkiem. Po wymieszaniu i podduszeniu dodaj krewetki. Ponownie wymieszaj, ale smaż nie więcej niż minutę.
  3. Zmniejsz ogień, składniki odsuń na bok i wbijamy 2 jajka. Drewnianą łyżką jajka potnij/posiekaj na kawałki niczym omlet.
  4. Następnie dodaj pastę Kanokwan i całość wymieszaj.
  5. Kolejno wrzucaj namoczony makaron, sok z limonki, orzeszki (część zostaw do posypania na wierzch), szczypior, kiełki i wymieszaj.
  6. Wierzch udekoruj jeszcze raz orzeszkami i szczypiorkiem. 

Tu kupisz nasze produkty