Koreańska pizza z kimchi
Kiedy włoska tradycja spotyka koreański ogień. Pizza Kimchi to szybki sposób na intensywny smak i chrupiące doznania.
Składniki
- 100 g Kimchi House of Asia
- Kilka Papryk Jalapeno zielonych krojonych Casa del Sur
- 2 gotowe spody do pizzy
- 150 g pomidorów krojonych w puszce
- Kilka plastrów boczku surowego wędzonego
- 200 g sera mozzarella tartego
- 1 cebula czerwona, pokrojona w cienkie plastry
- garść szczypioru, grubiej pokrojonego na skos
Sposób przygotowania
- W misce wymieszaj pomidory z kilkoma łyżkami soku ze słoika kimchi, tworząc bazowy sos.
- Spody do pizzy posmaruj przygotowanym sosem, posyp tartą mozzarellą, rozłóż plasterki boczku i cebuli. Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 200°C) przez 6–8 minut, aż ser się roztopi a ciasto zarumieni.
- Po wyjęciu z piekarnika dodaj odciśnięte kimchi, cebulę, kilka papryczek i posyp świeżym szczypiorem.