Koreańska pizza z kimchi House of Asia

Koreańska pizza z kimchi

10 minut + czas pieczenia
2 porcje
pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Kiedy włoska tradycja spotyka koreański ogień. Pizza Kimchi to szybki sposób na intensywny smak i chrupiące doznania.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj pomidory z kilkoma łyżkami soku ze słoika kimchi, tworząc bazowy sos.
  2. Spody do pizzy posmaruj przygotowanym sosem, posyp tartą mozzarellą, rozłóż plasterki boczku i cebuli. Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 200°C) przez 6–8 minut, aż ser się roztopi a ciasto zarumieni.
  3. Po wyjęciu z piekarnika dodaj odciśnięte kimchi, cebulę, kilka papryczek i posyp świeżym szczypiorem.

Poznaj nasze produkty

Tu kupisz nasze produkty