Placek z papieru ryżowego House of Asia

Placek z papieru ryżowego

15 min
3 porcje
lekko pikantne

1 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Chrupiący, kolorowy i pełen smaku – azjatycki placek z papieru ryżowego z warzywami to szybki sposób na orientalny obiad w 15 minut.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj wszystkie warzywa z jajkami, sosem ostrygowym, olejem sezamowym, przyprawą japońską i sosem sriracha.
  2. Patelnię delikatnie skrop olejem, połóż arkusz papieru ryżowego, nałóż porcję farszu warzywnego i przykryj drugim arkuszem. Smaż po 3–4 minuty z każdej strony, aż placek się zarumieni.
  3. Gotowy placek przełóż na deskę, pokrój na kawałki i podawaj z posypane szczypiorkiem z sosem sriracha.

Tu kupisz nasze produkty