Tajski bulion z łososiem House of Asia

Tajski bulion z łososiem

20 min
4 porcje
pikantne

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Aromatyczna i kremowa – tajska zupa z łososiem to połączenie mleczka kokosowego, czerwonego curry i świeżej kolendry w idealnej harmonii smaków.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw.
  2. Na patelni lub w rondelku rozgrzej olej, a następnie wrzuć cebulę, pastę z czosnku, z imbiru, trawę cytrynową i smaż przez około 4 minuty. Następnie dodaj łyżeczkę curry i całość wymieszaj.
  3. Do garnka wlej bulion, mleko kokosowe, sos rybny, sok z limonki, a także dopraw cukrem, solą i pieprzem. 
  4. Pod koniec dodaj łososia, sos curry i całość gotuj przez około 10 minut. Zupę podawaj z makaronem ryżowym, cząstkami limonki i posyp kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty