Chińska zupa

Szybko, prosto i po azjatycku! Zupa chińska z makaronem instant House of Asia to ekspresowe danie pełne smaku. Świeże dodatki, aromatyczny bulion i gotowy w mgnieniu oka makaron – oto przepis na sukces!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 268

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Suszone grzyby zalej wodą i doprowadź do wrzenia, gotuj około 15 minut, gdy zmiękną pokrój w paski. Grzyby w zalewie po prostu pokrój – nie wymagają gotowania.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Na oleju podsmaż szalotkę z czosnkiem, dodaj pomidory i grzyby, smaż 5 minut. Dopraw przyprawą chińską, wlej bulion drobiowy i zagotuj, dopraw sosem sojowym.
  4. Przed podaniem dodaj do zupy rozmącone jajka i zagotuj.
  5. Zupę podawaj w miskach z makaronem, posyp dymką i kolendrą.

TIP: Możesz użyć dowolnego makaronu marki House of Asia

 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron instant pszenny 100g House of Asia

Makaron instant pszenny 100 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI