Dorada gotowana na parze

Dorada gotowana na parze to prawdziwa eksplozja orientalnych smaków w delikatnym i zdrowym wydaniu. Grzyby shiitake, pędy bambusa i aromatyczne sosy House of Asia podkreślają charakter ryby, a chili i imbir dodają lekkiej pikanterii. Prosty sposób na lekki, ale wyjątkowy obiad, który zachwyci każdego smakosza!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 271

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Shiitake gotuj około 30 minut, następnie pokrój w paski.
  2. Rybę oczyść, dobrze umyj i osusz. Skórę natnij nożem.
  3. Wymieszaj warzywa, grzyby, pędy bambusa, sos sojowy oraz rybny.
  4. Do środka ryby włóż część wymieszanych składników. Resztę połóż pod spodem oraz na rybie. Gotuj na parze 15-20 minut. Czas dostosuj do wielkości ryby.
  5. Ugotowaną rybę przełóż na talerz, obłóż warzywami i polej powstałym sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI