Szybkie sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym

Zrób to szybko i smacznie! Sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym to idealna przekąska – chrupiąca na zewnątrz, soczysta w środku. Gotowe w 20 minut, z minimalnym poziomem ostrości, ale maksymalnym smakiem!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 250

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, przelej zimną wodą.
  2. Mięso usmaż na patelni.
  3. Do dużej miski przełóż makaron, mięso, dodaj grzyby mun, żółtko oraz warzywa. Dopraw sosem sojowym, ostrygowym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz przyprawą kuchni chińskiej. Całość dobrze wymieszaj.
  4. Arkusz papieru zamocz na 2 sekundy w wodzie. Na jego środek nałóż łyżkę farszu i złóż brzegi tworząc kopertę. W ten sam sposób przygotuj pozostałe sajgonki.
  5. Sajgonki piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut.

TIP: Sajgonki podaj z Sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI