
Szybkie sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym

Zrób to szybko i smacznie! Sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym to idealna przekąska – chrupiąca na zewnątrz, soczysta w środku. Gotowe w 20 minut, z minimalnym poziomem ostrości, ale maksymalnym smakiem!
Liczba porcji: 4
Czas: 20 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1 opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
- 3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
- 100 g Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia
- 20 g namoczonych Grzybów Mun krojonych House of Asia
- 2 łyżeczki Przyprawy kuchni Chińskiej House of Asia
- 1 łyżka Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 200 g mielonej wieprzowiny
- 1 żółtko
- 1/2 ogórka pokrojonego w słupki
- 1/2 marchewki pokrojonej w słupki
- 50 g dymki
- Sól i pieprz czarny do smaku
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, przelej zimną wodą.
- Mięso usmaż na patelni.
- Do dużej miski przełóż makaron, mięso, dodaj grzyby mun, żółtko oraz warzywa. Dopraw sosem sojowym, ostrygowym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz przyprawą kuchni chińskiej. Całość dobrze wymieszaj.
- Arkusz papieru zamocz na 2 sekundy w wodzie. Na jego środek nałóż łyżkę farszu i złóż brzegi tworząc kopertę. W ten sam sposób przygotuj pozostałe sajgonki.
- Sajgonki piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut.
TIP: Sajgonki podaj z Sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai.