Dorsz w sosie pomidorowym po Chińsku

Masz ochotę na coś wyjątkowego, ale prostego w przygotowaniu? Dorsz w sosie pomidorowym po chińsku to doskonały wybór! Połączenie delikatnej ryby z aromatem imbiru, czosnku i przyprawy chińskiej House of Asia sprawi, że Twoje danie będzie zachwycało smakiem i aromatem. Idealne na szybki obiad we dwoje!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 271

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Warzywa do woka przelej zimną wodą następnie odsącz z nadmiaru wody.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę, imbir oraz czosnek i smaż około 2-3 minuty. Dodaj warzywa do woka oraz pokrojone filety. Smaż z obu stron po 2 minuty. Następnie dodaj bulion, sos pomidorowy oraz ketchup. Dopraw do smaku przyprawą chińską. Duś przez 10 minut na średnim ogniu. Pod koniec skrop olejem sezamowym i wymieszaj.
  3. Wyjmij rybę na talerz. Pozostały na patelni sos delikatnie zredukuj tak, aby nadmiar płynu odparował. Przygotowanym sosem polej rybę.

TIP. Zamiast ryby możesz użyć krewetek lub tofu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI