Ekspresowy Pad Thai Jak ja lubię jeść
Odważ się na podróż smaków z ekspresowym Pad Thaiem z przepisu Jak ja lubię jeść. Nasz bezglutenowy makaron ryżowy House of Asia i pasta Pad Thai Kanokwan łączą się w tym przepisie tak, aby stworzyć autentyczny smak Tajlandii w Twojej kuchni. Z nami możesz cieszyć się pysznym Pad Thai w zaledwie 25 minut — bez kolejek w restauracji! Odkryj wygodę i smak tajskiej kuchni już dziś.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 100 g Bezglutenowego makaron ryżowego 5 mm House of Asia
- 2 łyżki Oleju z prażonego sezamowego House of Asia
- 1 saszetka Pasty Pad Thai Kanokwan
- Garść Kiełków fasoli mung House of Asia (mogą być świeże)
- 1/2 papryki pokrojonej w paski
- 2 ząbki czosnku rozdrobnionego
- 2 jajka
- 1/2 pęczka szczypiorku posiekanego
- 1/2 limonki
- 3 łyżki orzechów ziemnych posiekanych
- ok 15 szt. krewetek vannamei
Sposób przygotowania
- Makaron zalej letnią wodą i mocz ok. 15-20 min.
- Na oleju sezamowym podsmaż paprykę z czosnkiem. Po wymieszaniu i podduszeniu dodaj krewetki. Ponownie wymieszaj, ale smaż nie więcej niż minutę.
- Zmniejsz ogień, składniki odsuń na bok i wbijamy 2 jajka. Drewnianą łyżką jajka potnij/posiekaj na kawałki niczym omlet.
- Następnie dodaj pastę Kanokwan i całość wymieszaj.
- Kolejno wrzucaj namoczony makaron, sok z limonki, orzeszki (część zostaw do posypania na wierzch), szczypior, kiełki i wymieszaj.
- Wierzch udekoruj jeszcze raz orzeszkami i szczypiorkiem.