Kurczak Teriyaki z warzywami w tempurze

Chrupiące warzywa, soczysty kurczak i wyrazisty sos Teriyaki – to przepis, który zachwyci każdego smakosza! Kurczak Teriyaki z warzywami w tempurze to szybkie, proste i niesamowicie smaczne danie, które idealnie komponuje się z ryżem jaśminowym Lotus Rice. Gotowe w 15 minut, a smak – jak z najlepszej azjatyckiej restauracji!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 268

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Podawaj z ugotowanym Ryżem Lotus Rice

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w paski i zamarynuj w sosie teriyaki. Następnie usmaż na rumiany kolor.
  2. Fasolkę szparagową i marchew zblanszuj. Zamocz w przygotowanej według instrukcji tempurze i usmaż na rumiany kolor.
  3. Pozostałe warzywa podsmaż na rozgrzanej patelni przez 2 minuty. Pod koniec dodaj sos hoisin i wymieszaj.
  4. Do pojemnika nałóż ryż, dodaj kurczaka oraz warzywa. Całość posyp chili, listkami kolendry i skrop sokiem z limonki.

TIP: Zamiast Sosu Teriyaki możesz wykorzystać Słodki Sos Sojowy House of Asia.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy słodki150ml House of Asia

Sos sojowy słodki 150 ml

Nowość
Bestseller
Tempura panierka 150g House of Asia

Tempura panierka 150 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI