Skrzydełka z kurczaka w paście bulgogi

Masz 30 minut? Tyle wystarczy, żeby zrobić skrzydełka, które smakują jak z azjatyckiego street foodu! Delikatne mięso, aromatyczna pasta bulgogi, chrupiąca skórka z airfryera i genialny sos z srirachą, sezamem i szczypiorkiem. Podajesz z lekką sałatką i… gotowe! Minimum wysiłku – maksimum smaku!

5 / 5. Ilość głosów: 316

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min + 15 min marynowanie

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sos:

Do podania:

  • Dowolna sałatka

Sposób przygotowania

  1. Skrzydełka oczyść, odetnij lotki i przekrój w miejscu zgięcia.
  2. Mięso zamarynuj w paście bulgogi z dodatkiem oleju. Odstaw na minimum 15 minut, jeśli możesz to dłużej.
  3. Skrzydełka włóż do airfryer’a, ustaw temperaturę 180°C i piecz przez około 20 minut. Składniki sosu wymieszaj w misce.
  4. Gotowe skrzydełka przełóż na talerz. Posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z sosem oraz ulubioną sałatką.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sezam biały 50 g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI