Zupa Pho z wołowiną i grzybami Shiitake Edyta Dyduch

Zupa pho w wietnamskim stylu z przepisu Edyty Dyduch to prawdziwa kwintesencja smaku i aromatu! Dzięki licznym składnikom oraz długiemu czasowi gotowania, bulion jest nie tylko pyszny, ale również sycący. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 3h

Ostrość:

Składniki

Do podania:

  • 1 papryczka chili posiekana
  • Świeża mięta
  • Świeża kolendra
  • Groszek cukrowy

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę i włóż mięso. Gotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę i czosnek podpiecz nad palnikiem lub na patelni, a następnie dodaj je do mięsa.
  3. Bulion przypraw solą i gotuj przez około godzinę. W międzyczasie pozbądź się szum powstających na wierzchu bulionu. Następnie dodaj sos rybny, liście kaffiru, anyż, kardamon, cynamon, goździki, ziele angielskie, pastę pho, pastę z czosnku, imbiru i chili oraz pastę z imbiru. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny. Pod koniec gotowania dodaj grzyby shiitake.
  4. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie przełóż go do miseczek. Wlej bulion i dodaj pokrojone mięso.
  5. Podawaj ze świeżą miętą, kolendrą, papryczką chili i groszkiem cukrowym.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Zupa Pho 50g House of Asia

Pasta zupa Pho 50g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake w zalewie 284g House of Asia

Grzyby Shiitake w zalewie 284g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI