Bajgiel po azjatycku

Bajgiel z azjatyckim twistem – gotowy w 10 minut! Połączenie chrupiącego bajgla, warzyw z woka, jajka sadzonego i grillowanego sera halloumi, doprawione sosami Sriracha i Teriyaki. Idealna opcja na szybki i pełen smaku posiłek!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 252

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Bajgle przekrój na pół. Tostuj na suchej, rozgrzanej patelni na rumiany kolor.
  2. Na oleju podsmaż przez kilka minut odsączone i dobrze odciśnięte warzywa do woka. Pod koniec dopraw sosem ostrygowym oraz przyprawą japońską.
  3. Ser halloumi posmaruj sosem teriyaki, następnie podsmaż z obu stron na patelni grillowej (lub zwykłej).
  4. Usmaż jajka sadzone i posyp przyprawą japońską.
  5. Majonez wymieszaj z sosem sriracha oraz szczypiorkiem.
  6. Rumiane bajgle posmaruj sosem, połóż rukolę, usmażone warzywa do woka, plastry pomidora, ser halloumi, jajko sadzone i kolendrę. Przykryj drugą połową bajgla i podawaj
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150ml

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI