Bajgiel po azjatycku
Bajgiel z azjatyckim twistem – gotowy w 10 minut! Połączenie chrupiącego bajgla, warzyw z woka, jajka sadzonego i grillowanego sera halloumi, doprawione sosami Sriracha i Teriyaki. Idealna opcja na szybki i pełen smaku posiłek!
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżeczki Sosu Sriracha House of Asia
- 20 g Sosu Teriyaki House of Asia
- 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
- 1/4 łyżeczki Przyprawy Kuchni Japońskiej House of Asia
- 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
- 2 bajgle pełnoziarniste
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku
- 2 jajka
- 30 g rukoli
- 1 pomidor pokrojony w plastry
- 100 g sera halloumi pokrojonego w plastry
- 3 łyżki oleju do smażenia
- Kilka listków kolendry
Sposób przygotowania
- Bajgle przekrój na pół. Tostuj na suchej, rozgrzanej patelni na rumiany kolor.
- Na oleju podsmaż przez kilka minut odsączone i dobrze odciśnięte warzywa do woka. Pod koniec dopraw sosem ostrygowym oraz przyprawą japońską.
- Ser halloumi posmaruj sosem teriyaki, następnie podsmaż z obu stron na patelni grillowej (lub zwykłej).
- Usmaż jajka sadzone i posyp przyprawą japońską.
- Majonez wymieszaj z sosem sriracha oraz szczypiorkiem.
- Rumiane bajgle posmaruj sosem, połóż rukolę, usmażone warzywa do woka, plastry pomidora, ser halloumi, jajko sadzone i kolendrę. Przykryj drugą połową bajgla i podawaj