Bajgiel po azjatycku

Bajgiel z azjatyckim twistem – gotowy w 10 minut! Połączenie chrupiącego bajgla, warzyw z woka, jajka sadzonego i grillowanego sera halloumi, doprawione sosami Sriracha i Teriyaki. Idealna opcja na szybki i pełen smaku posiłek!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 252

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Bajgle przekrój na pół. Tostuj na suchej, rozgrzanej patelni na rumiany kolor.
  2. Na oleju podsmaż przez kilka minut odsączone i dobrze odciśnięte warzywa do woka. Pod koniec dopraw sosem ostrygowym oraz przyprawą japońską.
  3. Ser halloumi posmaruj sosem teriyaki, następnie podsmaż z obu stron na patelni grillowej (lub zwykłej).
  4. Usmaż jajka sadzone i posyp przyprawą japońską.
  5. Majonez wymieszaj z sosem sriracha oraz szczypiorkiem.
  6. Rumiane bajgle posmaruj sosem, połóż rukolę, usmażone warzywa do woka, plastry pomidora, ser halloumi, jajko sadzone i kolendrę. Przykryj drugą połową bajgla i podawaj

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI