Wieprzowina Kung Pao z makaronem

Marzysz o azjatyckiej uczcie, ale brak Ci czasu? Dzięki naszej Paście Kung Pao House of Asia stworzysz aromatyczne danie w 10 minut! Delikatny makaron ryżowy, soczysta wieprzowina, chrupiące kiełki i orzechy ziemne to połączenie, które zachwyci Twoje podniebienie. Szybkie, proste i pełne smaku!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 270

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • ½ opakowania Makaronu ryżowy Vermicelli House of Asia
  • 1 opakowanie Pasty Kung Pao House of Asia
  • 20 g Kiełków fasoli Mung House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
  • 120 g wieprzowiny cienko pokrojonej
  • 1 papryka czerwona pokrojona w paski
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 cebula pokrojona w pióra
  • Garść orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki oleju
  • Garść dymki zielonej pokrojonej w słupki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pokrojoną wieprzowinę zamarynuj w przyprawie chińskiej z dodatkiem odrobiny oleju.
  3. Rozgrzej patelnię, wlej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso, smaż aż się zarumieni. Dodaj orzechy, paprykę, kiełki fasoli, pastę kung pao oraz makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podawaj posypane świeżą dymką.

Tip: Do przygotowania dania można użyć dowolnej pasty House of Asia

 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI