Krewetki w pomidorach z brokułami

Krewetki w sosie pomidorowym z dodatkiem czerwonego curry i sosu rybnego to esencja kuchni azjatyckiej w prostym wydaniu. Gotowe w kilka chwil, idealne na co dzień, a także na wyjątkowe okazje.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na oliwie zeszklij cebulę oraz czosnek, dodaj pomidory z puszki razem z sokiem. Dopraw do smaku sosem sojowym rybnym oraz pastą curry. Duś chwilę do zredukowania sosu.
  2. Dodaj krewetki i smaż całość 2 – 3 minuty.
  3. Podawaj z ugotowanymi al’dente brokułami i posypane natką

TIP: Zamiast krewetek możesz przygotować danie z porcją indyka, kurczaka, rybą lub tofu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI