
Krewetki w pomidorach z brokułami

Krewetki w sosie pomidorowym z dodatkiem czerwonego curry i sosu rybnego to esencja kuchni azjatyckiej w prostym wydaniu. Gotowe w kilka chwil, idealne na co dzień, a także na wyjątkowe okazje.
Liczba porcji: 1
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- ½ łyżki Pasty curry czerwonej House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu rybnego House of Asia
- 8 krewetek 16/20 oczyszczonych
- ½ puszki pomidorów bez skórki krojonych
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 1 cebula drobno pokrojona
- Garść natki pietruszki drobno pokrojonej
- 300 g brokułów ugotowanych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Na oliwie zeszklij cebulę oraz czosnek, dodaj pomidory z puszki razem z sokiem. Dopraw do smaku sosem sojowym rybnym oraz pastą curry. Duś chwilę do zredukowania sosu.
- Dodaj krewetki i smaż całość 2 – 3 minuty.
- Podawaj z ugotowanymi al’dente brokułami i posypane natką
TIP: Zamiast krewetek możesz przygotować danie z porcją indyka, kurczaka, rybą lub tofu.