Makaron Mie z kurczakiem i warzywami

Idealne danie na szybki obiad! Połączenie delikatnego kurczaka, warzyw i makaronu w aromatycznym sosie sojowym z dodatkiem pasty miso to gwarancja smaku i wartości odżywczych. Dodatek orzechów nerkowca i szczypiorku sprawia, że to danie jest nie tylko pyszne, ale też świetnie się prezentuje! Idealne na dziś, a druga porcja na jutro!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 275

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kurczaka, warzywa do woka i smaż około 5 minut, ciągle mieszając. Następnie dodaj sos sojowy, mleko roślinne, pastę miso i pozostałe warzywa. Dokładnie wymieszaj i smaż dalej kilka chwil. Wrzuć makaron i podsmaż kilka minut dokładnie mieszając.
  3. Przed podaniem posyp danie szczypiorkiem i orzechami.

TIP: Zjedz jedną porcję, a drugą zostaw na obiad dnia następnego.  

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 625 ml House of Asia

Sos sojowy jasny 625 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI