Chińskie placki ze szczypiorkiem
Błyskawiczne chińskie placki ze szczypiorkiem – gotowe w 15 minut!
Prosty i szybki przepis na chrupiące placki ze szczypiorkiem, które zachwycą smakiem. Dzięki papierowi kolorowemu do sajgonek House of Asia przygotujesz je w kilka chwil. Podawaj z aromatycznym sosem ponzu z yuzu, który nada daniu lekko cytrusowy, wyrafinowany akcent. Idealne jako przystawka lub szybka przekąska!
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 opakowanie Papieru kolorowego do sajgonek House of Asia
- 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
- 50 g szczypiorku drobno pokrojonego
- sól
Sos:
- Sos ponzu z yuzu House of Asia
- 1łyżka drobno posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania
- Pokrojony szczypiorek przełóż do miski, dodaj olej sezamowy, odrobinę soli i dokładnie wymieszaj.
- Zwilż arkusz papieru zimną wodą, nałóż szczypiorek na jego powierzchnię. Gdy papier zmięknie, zwiń go w rulon, a następnie uformuj z rulonu ślimaka, delikatnie dociśnij. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz cały papier. Gotowe placki upiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 5-6 minut.
- Chińskiej placki podawaj gorące wraz z sosem.