House of Asia
Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi O’Food i sosu sojowego House of Asia

Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi i warzywami w sosie sojowym

25 min.
4 porcje
lekko pikantne
Warzywa Koreańska Wieprzowina 15-30 minut

Grill nie może obejść się bez porządnego kawałka mięsa. Dlatego mamy dla Was przepis na steka w unikalnej, koreańskiej marynacie galbi, która charakteryzuje się słodko-pikantnym smakiem. Gotowy przysmak podaj z zarumienionymi warzywami marynowanymi w sosie sojowym.

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Marynaty do mięsa wołowego galbi BBQ O’Food
  • 2 łyżki Sosu Mississippi BBQ słodko-pikantnego
  • 2 łyżeczki Sezamu białego 
  • 400 g wołowiny (antrykotu, rostbefu lub polędwicy)
  • 2 kolby kukurydzy
  • 2 małe sałaty rzymskie przekrojone na pół
  • Kilka pomidorków cherry

Marynata do warzyw:

  • 2 łyżki Sosu jasnego sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj marynatę galbi BBQ i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. 
  2. Wymieszaj ze sobą składniki marynaty i skrop nią warzywa.
  3. Mięso razem z warzywami grilluj na rumiany kolor.
  4. Gotową wołowinę pokrój w paski, podawaj z grillowanymi warzywami i słodko-pikantnym sosem barbecue, na koniec posyp kolendrą,

Tu kupisz nasze produkty