Kurczak gotowany na parze w parowniku bambusowym

Sięgnij po przepis na niezwykle soczystego i lekkostrawnego kurczaka, ugotowanego na parze. Tak, to możliwe! Marynata stworzona z sosu sojowego i ostrygowego jest kluczem do idealnie przyrządzonego kurczaka.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w cukrze, sosie sojowym, sosie ostrygowym i mące kukurydzianej przez 15 minut. Odciśnij grzyby z nadmiaru wody, wyrzuć twarde łodygi i cienko poszatkuj.
  2. Ułóż kawałki kurczaka na talerzu, na wierzchu umieść grzyby i pastę z imbiru. Przypraw solą, pieprzem i olejem sezamowym. Wstaw talerz do rozgrzanego steamera i gotuj na dużym ogniu przez 20 minut. Podawaj na gorąco. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 625 ml House of Asia

Sos sojowy jasny 625 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI