Pasta Butter Chicken łagodna 50 g
Pasta Butter Chicken to niezwykle bogaty, intensywny w smaku i kremowy sos na bazie pomidorów z dodatkiem soku z tamarynda, imbiru, czosnku, liści kolendry i starannie wyselekcjonowanych indyjskich przypraw. Pozwala w kilka chwil przygotować jedno z najpopularniejszych indyjskich dań Butter Chicken. Atutem pasty jest czysty skład, bez zbędnych dodatków. W składzie znajdziemy tylko naturalne składniki bez dodatku środków konserwujących i zagęstników. Dodatkowo aromatyczne przyprawy tj. imbir, ostra papryczka chili i czosnek znane są ze swych przeciwzapalnych właściwości. Dzięki wygodnemu opakowaniu i pojemności sprawdzi się idealnie jako szybki, orientalny posiłek dla dwóch osób, również tych będących na diecie bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej. Nie zawiera oleju palmowego.
SKŁADNIKI
Woda, pasta pomidorowa, cebula mielona, olej słonecznikowy, sok z tamarynda 5 %, nasiona kolendry mielone, cukier, sól, imbir 2 %, czosnek 2 %, skrobia kukurydziana, przyprawy, liście kolendry 0,8 %, chili mielone, ocet, barwnik: ekstrakt z papryki.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 751 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 8.70 g
KTN 1.30 g
Węglowodany 20.00 g
w tym Cukry 13.00 g
Białko 2.70 g
Błonnik 5.40 g
Sól 2.00 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia