Chipsiki z papieru ryżowego
Poznaj nowy wymiar chrupania. Papier ryżowy, nori i sezam tworzą prostą, ale wyjątkową przekąskę inspirowaną Japonią.
Składniki
- 8 arkuszy Papieru ryżowego House of Asia
- 8 arkuszy Liści Nori alg morskich House of Asia
- 1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia
- 15 ml Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
Sposób przygotowania
- Namocz lekko arkusz papieru ryżowego, połóż na desce, następnie na nim arkusz nori. Za pomocą pędzla posmaruj nori olejem sezamowym i posyp przyprawą japońską.
- Potnij nożem na paski szerokości ok. 4 cm i zwiń w ruloniki.
- Ułóż na pergaminie i piecz w piekarniku (lub w airfryerze) w 220°C przez 8–10 minut, aż będą chrupiące. Podawaj posypane sezamem.