
Azjatycki omlet na papierze ryżowym

Azjatycki omlet na papierze ryżowym to harmonia smaków i wartości odżywczych. Zaskocz siebie i bliskich tym prostym, ale efektownym daniem, które wspiera zdrowie, zachwyca podniebienie i jest gotowe w zaledwie 10 minut!
Liczba porcji: 1
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 arkusz Papieru ryżowego do sajgonek i spring Rolls House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
- 1 łyżeczka Sosu Teriyaki House of Asia
- 3 – 4 Grzyby słomkowe lub Shiitake House of Asia pokrojone w plastry
- 1/4 szalotki pokrojonej w cienkie piórka
- ½ marchewki pokrojonej w cienkie paski
- Garść pokrojonej dymki
- Garść dowolnej sałaty, np. rzymskiej, rukoli, roszponki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Do miski wbij jajka, dodaj dymkę, dopraw sosem sojowym oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę, marchew oraz grzyby. Dopraw sosem teriyaki i przełóż do innej miski.
- Na tej samej patelni połóż papier ryżowy i wylej masę jajeczną tak, aby pokryła cały arkusz. Poczekaj chwilę, aż się zetnie i rozłóż podsmażone warzywa oraz świeżą rukolę. Następnie złóż na pół i przełóż na talerz.