Azjatycki omlet na papierze ryżowym

Azjatycki omlet na papierze ryżowym to harmonia smaków i wartości odżywczych.  Zaskocz siebie i bliskich tym prostym, ale efektownym daniem, które wspiera zdrowie, zachwyca podniebienie i jest gotowe w zaledwie 10 minut!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 273

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do miski wbij jajka, dodaj dymkę, dopraw sosem sojowym oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę, marchew oraz grzyby. Dopraw sosem teriyaki i przełóż do innej miski.
  3. Na tej samej patelni połóż papier ryżowy i wylej masę jajeczną tak, aby pokryła cały arkusz. Poczekaj chwilę, aż się zetnie i rozłóż podsmażone warzywa oraz świeżą rukolę. Następnie złóż na pół i przełóż na talerz.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI