Babeczki z miso i borówkami z airfryer’a

Babeczki inne niż wszystkie? Te z miso, borówkami i mleczkiem kokosowym łączą delikatną słodycz z lekką nutą orientu. Puszyste, wilgotne, gotowe w 15 minut… i znikają jeszcze szybciej! Idealne na weekendowe leniwe śniadanie albo jako coś słodkiego do popołudniowej kawy!

4.9 / 5. Ilość głosów: 297

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 9

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

  • cukier puder
  • owoce

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki (bez borówek) i zmiksuj na jednolitą masę.
  2. Do ciasta dodaj borówki i delikatnie wymieszaj łyżką.
  3. Foremki wysmaruj odrobiną oleju. Ciasto nakładaj łyżką do ok ¾ ich wysokości.
  4. Wstaw do airfryer’a na około 15 minut i 180°C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj owocami.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Trawa cytrynowa mielona 120g House of Asia

Trawa cytrynowa mielona 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI