
Babeczki z miso i borówkami z airfryer’a

Babeczki inne niż wszystkie? Te z miso, borówkami i mleczkiem kokosowym łączą delikatną słodycz z lekką nutą orientu. Puszyste, wilgotne, gotowe w 15 minut… i znikają jeszcze szybciej! Idealne na weekendowe leniwe śniadanie albo jako coś słodkiego do popołudniowej kawy!
Liczba porcji: 9
Czas: 25 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 60 ml Mleczka kokosowego 12 – 14 % House of Asia
- 2 łyżeczki Trawy cytrynowej mielonej House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty Miso Shiro jasnej House of Asia
- 125g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
- 1 jajko
- 60 ml oleju rzepakowego
- Garść borówek
Do podania:
- cukier puder
- owoce
Sposób przygotowania
- Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki (bez borówek) i zmiksuj na jednolitą masę.
- Do ciasta dodaj borówki i delikatnie wymieszaj łyżką.
- Foremki wysmaruj odrobiną oleju. Ciasto nakładaj łyżką do ok ¾ ich wysokości.
- Wstaw do airfryer’a na około 15 minut i 180°C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj owocami.