Kuchnia tajska

Błyskawiczna zupa Tom Yum z kurczakiem

Błyskawiczna zupa Tom Yum z kurczakiem House of Asia

Liczba porcji:

2

Czas: 10 min

Poziom:

Średni

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na łyżce oleju podsmaż cebulę. Następnie zalej ją 0,5 l wrzątku, dodaj 3 płaskie łyżeczki pasty Tom Yum oraz łyżeczkę cukru kokosowego i zagotuj.
  2. Dodaj kurczaka, ponownie zagotuj i zmniejsz ogień. Po chwili dodaj pokrojone pieczarki i gotuj przez 2 minuty. Następnie dodaj pomidorki koktajlowe, łyżkę sosu rybnego oraz łyżkę soku z limonki i zamieszaj.
  3. Po minucie dolej 60 ml mleka kokosowego i doprowadź do wrzenia. Danie jest gotowe.

Podawaj w miseczkach udekorowane świeżą kolendrą.

Wróć do poprzedniej strony