Błyskawiczny makaron Bulgogi

Poznajcie sposób the.foodini na ekspresowe danie z kuchni koreańskiej. Dzięki naszej paście otrzymacie maksimum smaku w minimalnym czasie przygotowania. Koniecznie sprawdźcie, że to danie robi się samo.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 35

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

1 Pasta Bulgogi House Of Asia

100 g Makaronu Vermicelli House of Asia

1 łyżka Oleju sezamowego House Of Asia

200 g steka (antrykot lub rostbef)

½ gruszki startej

½ cebuli pokrojonej w cienkie piórka

1 pęczek dymki pociętej w 2 cm kawałki

1 papryczka chilli

2 posiekane ząbki czosnku

1 łyżeczka prażonego sezamu

Sposób przygotowania

1. Stek włóż na godzinę do zamrażarki, a następnie pokrój w bardzo cienkie plasterki.

2. Do miski włóż gruszkę i dodaj pastę Bulgogi, pokrojone mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw.

3. Makaron Vermicelli zalej gorącą wodą i odstaw na 3 minuty.

4. Na rozgrzaną patelnię wyłóż mięso i smaż przez minutę, dokładnie mieszając.

5. Następnie dodajemy cebulę, dymkę, czosnek oraz papryczkę chilli. Wymieszaj i smaż razem przez minutę.

6. Dodaj odcedzony makaron, dokładnie wymieszaj do połączenia składników i wyłącz palnik.

7. Wlej olej sezamowy, wymieszaj, wyłóż na talerz i udekoruj prażonym sezamem oraz świeżą dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI