Błyskawiczny makaron Bulgogi
Poznajcie sposób the.foodini na ekspresowe danie z kuchni koreańskiej. Dzięki naszej paście otrzymacie maksimum smaku w minimalnym czasie przygotowania. Koniecznie sprawdźcie, że to danie robi się samo.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Ostre
Składniki
100 g Makaronu Vermicelli House of Asia
1 łyżka Oleju sezamowego House Of Asia
200 g steka (antrykot lub rostbef)
½ gruszki startej
½ cebuli pokrojonej w cienkie piórka
1 pęczek dymki pociętej w 2 cm kawałki
1 papryczka chilli
2 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka prażonego sezamu
Sposób przygotowania
1. Stek włóż na godzinę do zamrażarki, a następnie pokrój w bardzo cienkie plasterki.
2. Do miski włóż gruszkę i dodaj pastę Bulgogi, pokrojone mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw.
3. Makaron Vermicelli zalej gorącą wodą i odstaw na 3 minuty.
4. Na rozgrzaną patelnię wyłóż mięso i smaż przez minutę, dokładnie mieszając.
5. Następnie dodajemy cebulę, dymkę, czosnek oraz papryczkę chilli. Wymieszaj i smaż razem przez minutę.
6. Dodaj odcedzony makaron, dokładnie wymieszaj do połączenia składników i wyłącz palnik.
7. Wlej olej sezamowy, wymieszaj, wyłóż na talerz i udekoruj prażonym sezamem oraz świeżą dymką.