Poznajcie sposób the.foodini na ekspresowe danie z kuchni koreańskiej. Dzięki naszej paście otrzymacie maksimum smaku w minimalnym czasie przygotowania. Koniecznie sprawdźcie, że to danie robi się samo.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki100 g Makaronu Vermicelli House of Asia 1 łyżka Oleju sezamowego House Of Asia 200 g steka (antrykot lub rostbef) ½ gruszki startej ½ cebuli pokrojonej w cienkie piórka 1 pęczek dymki pociętej w 2 cm kawałki 1 papryczka chilli 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka prażonego sezamu |
Sposób przygotowania1. Stek włóż na godzinę do zamrażarki, a następnie pokrój w bardzo cienkie plasterki. 2. Do miski włóż gruszkę i dodaj pastę Bulgogi, pokrojone mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw. 3. Makaron Vermicelli zalej gorącą wodą i odstaw na 3 minuty. 4. Na rozgrzaną patelnię wyłóż mięso i smaż przez minutę, dokładnie mieszając. 5. Następnie dodajemy cebulę, dymkę, czosnek oraz papryczkę chilli. Wymieszaj i smaż razem przez minutę. 6. Dodaj odcedzony makaron, dokładnie wymieszaj do połączenia składników i wyłącz palnik. 7. Wlej olej sezamowy, wymieszaj, wyłóż na talerz i udekoruj prażonym sezamem oraz świeżą dymką. |