Bulgogi ze szpinakiem

Bulgogi to tradycyjna potrawa z cienko krojonego mięsa w aromatycznej marynacie i klasyka koreańskiej kuchni. Dodatek warzyw oraz pełnoziarnistego ryżu sprawi, że jest to świetne danie również dla osób dbających o linię. Przygotuj więcej i podziel się z domownikami.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 254

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W misce połącz połowę pasty bulgogi z wodą, następnie przełóż do niej mięso. Wymieszaj.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 3-4 minuty, dodaj cebulę, marchewkę, smaż kolejne 2 minuty, pod koniec dodaj pozostałą pastę bulgogi oraz szpinak. Całość podsmaż jeszcze przez około 1 minutę.
  3. Gotowe danie posyp szczypiorem i sezamem. Podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem i kapustą kimchi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Kimchi 280g House of Asia

Kimchi 280 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI