Ten klasyk z kuchni indyjskiej zapewne zna każdy. Dzięki naszej paście całe danie przygotujecie w zaledwie 20 minut.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 20 min |
Składniki100 g Pasty Butter Chicken House of Asia 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 łyżeczka posiekanego czosnku 100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara 100 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice 250 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 1 puszka pomidorów 100 ml bulionu 4 łyżki orzechów nerkowca 100 g zimnego masła 2 łyżki oliwy |
Sposób przygotowania1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu 2. W garnku, na oliwie podsmaż cebulę, pastę z czosnku, pastę Butter Chicken dodaj orzechy nerkowca, kurczaka i wszystko razem smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Następnie dolej bulion, pomidory i gotuj wszystko do miękkości około 15 minut. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, masło i dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. 3. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem. |