Chińska zupa z kurczakiem i makaronem Chow Mein

Sięgnijcie po szybki i łatwy przepis na chińską zupę z kurczakiem i makaronem Chow Mein. Znacie, lubicie? Jeśli nie, to najwyższy czas wypróbować! Jest aromatyczna, rozgrzewająca i delikatnie pikantna, a jej przygotowanie zajmuje zaledwie 25 minut. Do dzieła!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

1. Kurczaka ugotuj w wodzie z 5 łyżkami sosu sojowego. Wyjmij go z wody, ostudź i porwij wzdłuż włókien.
2. Na oleju podsmaż przez 1–2 minuty sos Sambal, kurkumę i posiekany imbir. Mieszankę przełóż do małej miseczki.
3. Bulion zagotuj, dodaj przesmażony mix, cukier, sos sojowy, seler i chwilę gotuj. Dodaj makaron, kurczaka i gotuj przez 4 minuty.
4. Dodaj kapustę pekińską, gotuj jeszcze przez 1-2 minuty. Zdejmij z ognia, nałóż do misek i posyp dymką. Dodaj kilka kropli oleju z prażonego sezamu do smaku.

TIP: Jeśli będziesz używać bulionu z kostek rosołowych zmniejsz odrobinę ilość sosu sojowego, aby zupa nie była zbyt słona.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI