![Makaron Vermicelli z kurczakiem i warzywami](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2019/01/Przepis_Makaron_Vermicelli_z_kurczakiem_i_warzywami_house_of_asia-1000x700.jpg)
Chiński makaron Vermicelli z kurczakiem i warzywami
![Makaron Vermicelli z kurczakiem i warzywami](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2019/01/Przepis_Makaron_Vermicelli_z_kurczakiem_i_warzywami_house_of_asia-1000x700.jpg)
Przepis na makaron smażony na patelni wok z kurczakiem i warzywami to jedno z najpopularniejszych dań nie tylko w Chinach ale także na całym świecie. Największą zaletą tego przepisu jest szybki czas przygotowania, który trwa zaledwie 20 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 20
Ostrość:
Składniki
- 1/2 opakowania makaronu vermicelli
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1/3 opakowania grzybów mun
- 3 liście kapusty pak choi
- 100 g piesi z kurczaka
- 1 duży ząbek czosnku, posiekany
- kilka gałązek dymki, pokrojonej na małe kawałki
- szczypta soli
Sposób przygotowania
1. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
2. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj karkówkę i smaż 2 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
3. Dodaj makaron oraz sosy. Wymieszaj i smaż przez 2 min.
4. Podawaj z kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu i dymką.