House of Asia
Chińskie pierożki z papieru ryżowego gotowane na parze House of Asia

Chińskie pierożki z papieru ryżowego gotowane na parze

22
4 porcje
łagodne
Warzywa Chińska Grzyby Wieprzowina 15-30 minut

Szybkie w przygotowaniu, delikatne pierożki z papieru ryżowego gotowane na parze to doskonała propozycja na orientalny posiłek. Zaskakują lekkością i aromatycznym farszem z mięsa indyka, grzybów i przypraw House of Asia. Podawaj je z sosem gyoza – jego wyrazisty, słodko-słony smak idealnie podkreśli azjatycki charakter tego dania. Idealne na obiad lub kolację, gotowe w niecałe pół godziny!

5 / 5. Ilość głosów: 273

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego House of Asia

Farsz:

  • 100 g Grzybów Shiitake w zalewie drobno pokrojone
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2 łyżeczki Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 300 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 marchewka starta na tarce o grubszych oczkach
  • 50 g dymki drobno pokrojonej
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Do podania:

  • Sosu gyoza House of Asia
  • Szczypiorek drobno pokrojony

Sposób przygotowania

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj marchew, pastę z czosnku, imbiru i chili, grzyby, szczypiorek oraz kolendrę. Dopraw do smaku sosem sojowym, ostrygowym oraz przyprawą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Arkusz papieru delikatnie zwilż w wodzie. Nałóż łyżkę farszu i zwiń, czynność powtórz aż skończy się farsz.
  3. Tak przygotowane pierożki gotuj na parze przez około 12 minut.

Tu kupisz nasze produkty