Chińskie pierożki z papieru ryżowego gotowane na parze

Szybkie w przygotowaniu, delikatne pierożki z papieru ryżowego gotowane na parze to doskonała propozycja na orientalny posiłek. Zaskakują lekkością i aromatycznym farszem z mięsa indyka, grzybów i przypraw House of Asia. Podawaj je z sosem gyoza – jego wyrazisty, słodko-słony smak idealnie podkreśli azjatycki charakter tego dania. Idealne na obiad lub kolację, gotowe w niecałe pół godziny!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 270

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 22

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Farsz:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj marchew, pastę z czosnku, imbiru i chili, grzyby, szczypiorek oraz kolendrę. Dopraw do smaku sosem sojowym, ostrygowym oraz przyprawą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Arkusz papieru delikatnie zwilż w wodzie. Nałóż łyżkę farszu i zwiń, czynność powtórz aż skończy się farsz.
  3. Tak przygotowane pierożki gotuj na parze przez około 12 minut.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI