Najbardziej czarujący influencer kulinarny zdradzi Wam patent na chrupiące sajgonki. Volodymir do ich stworzenia wybrał nasz papier i makaron ryżowy, a całość wymaczał w słodko-pikantnym sosie do sajgonek. Mniam! Koniecznie wypróbujcie jego wersji sajgonek.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 30 min |
Składniki· Opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia · 50 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli szklistego House of Asia · 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia · Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai · 1/4 ogórka pokrojonego w cienkie paski · 1/4 średniej marchewki pokrojonej w cienkie paski · 1/4 kaki pokrojonego w cienkie paski · 3 duże lub 6 mniejszych krewetek · Garść kolendry · Szczypiorek |
Sposób przygotowania1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. 2. Zamocz papier ryżowy w letniej wodzie i od razu osusz za pomocą ręcznika papierowego. Na papierze wyłóż warzywa, makaron, krewetkę i zawiń. 3. Następnie zawiń sajgonkę w jeszcze jeden papier ryżowy. Powtórz to samo z następnymi sajgonkami. 4. Smaż sajgonki na rozgrzanym oleju, z obu stron do złotego koloru. Przełóż na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 5. Sajgonki pokrój na 3 kawałki i wyłóż na talerz. Udekoruj kolendrą i szczypiorkiem. Zetrzyj skórę z limonki. Podawaj z sosem do sajgonek. |