
Dorsz na parze w azjatyckim stylu

Dorsz na parze w azjatyckim stylu to doskonałe połączenie delikatnego smaku ryby, warzyw i aromatycznych dodatków. Zdrowe, pełne białka i gotowe w zaledwie 10 minut – idealne dla fanów prostych i wartościowych posiłków!
Liczba porcji: 1
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 łyżeczka Sosu rybnego House of Asia, pieprz, skórka z limonki oraz 1 łyżeczka oliwy z oliwek do zamarynowania ryby
- 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 200 g dorsza filet bez skóry
- 1 ząbek czosnku drobno pokrojony
- 1/4 szalotki pokrojonej w cienkie piórka
- 3 – 4 pomidorki cherry przekrojone na pół
- 300 g mieszanki brokuła i kalafiora podzielonych na różyczki
- 50 g ryżu czarnego ugotowanego
Sposób przygotowania
- Rybę zamarynuj w sosie rybnym, pieprzu i skórce z limonki, skrop oliwą z oliwek.
- Rybę ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Dodaj pokrojony czosnek, szalotkę i pomidorki. Gotuj na parze razem z brokułami i kalafiorem około 10 – 15 minut. Pod koniec polej sosem sojowym.
- Podawaj z ugotowanym ryżem
Tip. Ugotuj dwie porcje ryżu (100 g) do dania na następny dzień.