Dorsz na parze w azjatyckim stylu

Dorsz na parze w azjatyckim stylu to doskonałe połączenie delikatnego smaku ryby, warzyw i aromatycznych dodatków.  Zdrowe, pełne białka i gotowe w zaledwie 10 minut – idealne dla fanów prostych i wartościowych posiłków!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 275

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 łyżeczka Sosu rybnego House of Asia, pieprz, skórka z limonki oraz 1 łyżeczka oliwy z oliwek do zamarynowania ryby
  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 200 g dorsza filet bez skóry
  • 1 ząbek czosnku drobno pokrojony
  • 1/4 szalotki pokrojonej w cienkie piórka
  • 3 – 4 pomidorki cherry przekrojone na pół
  • 300 g mieszanki brokuła i kalafiora podzielonych na różyczki
  • 50 g ryżu czarnego ugotowanego

Sposób przygotowania

  1. Rybę zamarynuj w sosie rybnym, pieprzu i skórce z limonki, skrop oliwą z oliwek.
  2. Rybę ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Dodaj pokrojony czosnek, szalotkę i pomidorki. Gotuj na parze razem z brokułami i kalafiorem około 10 – 15 minut. Pod koniec polej sosem sojowym.
  3. Podawaj z ugotowanym ryżem

Tip. Ugotuj dwie porcje ryżu (100 g) do dania na następny dzień.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI