Dorsz w panko z surówką
Soczysty filet z dorsza w chrupiącej panierce panko, doprawiony przyprawą kuchni chińskiej, podany z lekką surówką z kapusty i marchewki oraz ryżem. Idealne połączenie delikatności ryby i orientalnych smaków. Przygotowanie zajmie Ci tylko 20 minut – szybki, pyszny i egzotyczny obiad dla całej rodziny!
Liczba porcji: 4
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 100 g Panierki Panko House of Asia
- 1/2 łyżeczki Przyprawy Kuchni chińskiej House of Asia
- 2 – 3 łyżki Octu ryżowego House of Asia
- 600 g filetu z dorsza
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 200 g białej kapusty
- 50 g marchewki
- 1 łyżeczka cukru
- Sól, pieprz czarny
- Olej do smażenia
Do podania:
Ryż biały
Sposób przygotowania
- Rybę osusz ręcznikiem papierowym, następnie przypraw solą, pieprzem oraz przyprawą chińską.
- Jajka połącz z mąką i dobrze wymieszaj, tak aby powstało ciasto. Rybę obtocz w cieście oraz panko.
- Usmaż dorsza na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
- Kapustę poszatkuj, posól oraz wygnieć w dłoniach. Odstaw na 10 minut. Odcedź z nadmiaru wody, dodaj startą marchewkę i dopraw do smaku octem ryżowym oraz cukrem.
- Danie podawaj z ugotowanym ryżem.