Przepis na rybę idealną? Nasz Szef Kuchni przychodzi z pomocą. Jarek proponuje dorsza w chrupiącej panierce z Panko podanego ze szpinakiem doprawionym pastą miso i kremowym mleczkiem kokosowym.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 45 min |
Składniki200 g Panierki Panko House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku 50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara 600 g filetu z dorsza 2 jajka 100 g mąki pszennej 200 g liści szpinaku 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół 500 ml oleju Sól i pieprz do smaku Szczypta cukru |
Sposób przygotowania1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w Panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. 2. Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą. |