Marta happyveganshrimp słynie z pysznych, wegańskich przepisów. Specjalnie dla nas zrobiła chrupiące, barwne i banalnie proste w przygotowaniu summer rollsy. Chrupkie tęczowe rolki świetnie sprawdzą się na lunch czy spotkanie ze znajomymi.
Liczba porcji: 1 |
Czas: 20 min |
Składniki10 arkuszy Papieru ryżowy do sajgonek i spring rolls House of Asia 100 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli z fasoli Mung House of Asia sos do podania Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai 1 marchewka 1 ogórek 1 mango sałata masłowa garść czerwonej kapusty |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotowuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przelej zimną wodą i odstaw na ścierkę, aby wyschnął z nadmiaru wody. 2. Warzywa pokrój w cienkie słupki. 3. Na duży talerz z nieco głębszym dnem wlej gorącą wodę. Włóż arkusz papieru ryżowego do wody na dosłownie 1-2 sekundy i odłóż papier na deskę. 4. Ułóż kolejno składniki, a następnie zawiń jak krokieta. 5. Podaj z sosem. |