Grillowane skrzydełka z pikantnym sosem majonezowym

Soczyste, grillowane skrzydełka to jeden z elementów, którego nie może zabraknąć podczas leniwego, letniego grillowania. Wypróbuj nasz przepis na skrzydełka otulone kremowym sosem majonezowym, który swój wyjątkowy charakter zawdzięcza ognistej srirachy. Smacznego!

Liczba porcji: 2

Czas: 45 min.

Składniki

12 skrzydełek z kurczaka 

Marynata:

Do podania:

  • 4 łyżki sosu sriracha 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 1 mały pęczek kolendry 

Sposób przygotowania

  1. W misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie włóż do niej skrzydełka i dokładnie wetrzyj marynatę w strukturę mięsa. Wstaw do lodówki na całą noc.
  2. Rozgrzej grill, a następnie rozłóż skrzydełka na ruszcie i piecz na złoty kolor z każdej strony.
  3. W misce wymieszaj sos sriracha, majonez oraz kolendrę.
  4. Pokrój skrzydełka na mniejsze kawałki i wymieszaj je z sosem majonezowym.