Grzybowe stir-fry z ryżem jaśminowym

Dania w stylu stir fry to szybki sposób na smaczny i pożywny posiłek. Tym razem wypróbuj mocno grzybowy przepis w wykonaniu Flymetothespoon. Połączenie boczniaków, grzybów shiitake, słomkowych i snow fungus to gwarancja wyjątkowego smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Grzyby snow funus i mun zalej ciepłą wodą, odstaw. Boczniaki, shiitake i pak choy pokrój. Z grzybów snow fungus odkrój twardy koniec i pokrój, grzybki słomkowe przekrój na pół.
  3. W miseczce wymieszaj wino z sosem sojowym i ostrygowym, cukrem, octem, chili i mąką.
  4. W woku rozgrzej olej sezamowy, wrzuć dymkę, czosnek i imbir. Po minucie dodaj pak choy i grzyby, smaż około 3-4 minuty. Wlej sos i smaż jeszcze minutę.
  5. Podawaj z ryżem, posypane sezamem i szczypiorkiem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI