Grzyby po azjatycku w sosie ostrygowym

Lubicie grzyby Mun ale nie wiecie jakie danie z ich przyrządzić? Mamy dla Was rozwiązanie, podsmażcie grzyby i dodajcie do nich sos ostrygowy, który nada im wyjątkowego smaku i aromatu.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 30 g suszonych grzybów Mun
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 400 g mieszanych grzybów np. boczniaki i pieczarki, pokrojone w plastry
  • 4 cm kawałek imbiru, obrany i drobno pokrojony
  • 4 cebule dymki, pokrojone w piórka
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki oleju
  • garść świeżej kolendry, drobno pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Mun mocz w gorącej wodzie przez 5 minut. Odsącz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Dodaj czosnek, imbir, chili i dymkę. Smaż do uwolnienia aromatu.
  3. Dodaj grzyby i wszystko wymieszaj. Smaż na średnim ogniu 4 min.
  4. Dodaj sos ostrygowy i smaż kolejne 4 min.
  5. Na koniec danie posyp kolendrą.

TIP: Grzyby będą idealnie smakować z makaronem z zielonego groszku.

Kawałki kurczaka maczaj w cieście (najlepiej za pomocą patyczka do szaszłyków) i wrzucaj na gorący tłuszcz. Kulki smaż na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku.

Podawaj z ulubionym sosem chili.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI