Zasmakuj razem z nami dania z kuchni koreańskiej. Indyk w sosie kimchi będzie przyjemnie pikantny z delikatnym słodkim akcentem. Całe danie przygotujesz w zaledwie 20 minut, ale pyszny smak zostanie z Tobą na dłużej.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 20 min |
Składniki50 g Sosu kimchi House of Asia 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia 150 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice 150 piersi z indyka pokrojonej w paski 1 średnia cebula pokrojona w piórka 1 mała marchewka pokrojona w słupki 4 cm kapusty pekińskiej pokrojonej w kostkę 1 mały pęczek szczypiorku drobno pokrojonego 2 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia |
Sposób przygotowania1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 2. Indyka zamarynuj w jednej łyżce sosu Kimchi i sosie ostrygowym. 3. W woku, na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj marchewkę i cebulę, smaż przez kolejne około 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pozostały sos Kimchi, kapustę pekińską, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 3-4 minuty. 4. Na talerz wyłóż ryż, mięso z sosem i posyp szczypiorkiem. |