
Jesienne risotto z azjatyckim tweestem

Risotto gotowe w 30 minut? Z produktami House of Asia to proste, szybkie i pełne smaku danie.
Liczba porcji: 4
Czas: 30 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
1 puszka Grzybów shiitake w zalewie House of Asia, pokrojonych,
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia,
3–4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia,
1 szklanka ryżu arborio do risotto,
1/2 szklanki białego wina,
4 szklanki bulionu warzywnego,
1 mała szalotka pokrojona w kostkę,
4 łyżki tartego parmezanu,
40 – 50 g zimnego masła,
2–3 łyżki posiekanego szczypiorku,
czarny pieprz do smaku,
4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
- Na oliwie podsmaż szalotkę z pastą z czosnku, dodaj grzyby i smaż przez 3–4 minuty. Wsyp ryż, krótko podsmaż, wlej wino i poczekaj, aż odparuje.
- Stopniowo dolewaj bulion, mieszając. Gdy ryż będzie ugotowany al dente, dodaj parmezan, masło i sos sojowy. Wymieszaj i dopraw pieprzem.
- Podawaj z posiekanym szczypiorkiem i dodatkową porcją parmezanu. Udekoruj plastrami grzybów.