Koreczki na imprezę mają nieskończenie wiele interpretacji. Łapcię jedną z nich od Delicious Place. Pierwsze skrzypce w tym daniu gra niezastąpiona tortilla Casa de Mexico i nasze glony Wakame.
Liczba porcji: 6 |
Czas: 15 min |
Składniki10 g Wodorostów Wakame House of Asia 3 łyżki Jasnego sosu sojowego House of Asia 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa de Mexico 20-25 szt. surowych obranych krewetek 350 g kremowego twarożku 1/2 ogórka szklarniowego pokrojonego w drobną kostkę 2 łyżki posiekanego koperku 12 liści sałaty masłowej 4 łyżki majonezu sól, pieprz koperek i plasterki limonki do ozdoby |
Sposób przygotowania1. Wakame włóż do miski i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Odstaw na 10 min, po czym odcedź. Po ostudzeniu posiekaj na mniejsze kawałki. 2. Twarożek wymieszaj z ogórkiem, koperkiem, solą i pieprzem. 3. Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Wlej sos sojowy i wrzuć krewetki. Gotuj 2 minuty i odcedź. 4. Na tortilli rozsmaruj twarożek z ogórkiem, a na nim rozłóż trochę wakame. Ułóż 3 liście sałaty i polej 1 łyżką majonezu. Zwiń wrapa ciasno w roladkę. 5. Tortille pokrój na kawałki ok. 3 cm. Na wykałaczki nabijaj po 1 krewetce oraz po 1 roladce z tortilli. Koreczki udekoruj koperkiem i plasterkami limonki. |