Krem z kalafiora z pastą Tom Kha

Odkryj nowy wymiar smaku z naszym wyjątkowym przepisem na krem z kalafiora z pastą Tom Kha House of Asia! W zaledwie 30 minut stworzysz niezwykłą kombinację kremowej konsystencji kalafiora, bogatego smaku mleczka kokosowego i intensywnych aromatów pasty Tom Kha. Aby podkreślić tę wyjątkową kompozycję, posypujemy danie delikatnymi chipsami nori, które dodają nuty marynowanego morskiego smaku. Gotowy w mgnieniu oka, nasz krem zaskoczy Twoje kubki smakowe i podbije serca Twoich gości. Gotowi na kulinarne doznania?

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kalafiora pokrój w różyczki, a cebulę, pora oraz ziemniaki w plastry. Do garnka wlej olej i przez około 5 minut smaż warzywa, następnie dolej bulion i gotuj do miękkości.
  2. Pod koniec gotowania kremu dodaj pastę Tom-kha, sos rybny oraz mleczko kokosowe i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  3. Gotową zupę krem podawaj z kolendrą oraz chipsami nori.