Kremowy Udon z kimchi

Szukasz szybkiego i wyrazistego dania? Kremowy udon z kimchi to idealna propozycja na ekspresowy posiłek w stylu koreańskim. Intensywne smaki, kremowy sos i chrupiący bekon – czego chcieć więcej? Odkryj przepis, który przeniesie Cię wprost do Azji! Zobacz koniecznie jak przygotować to danie razem z Mateusz Gębski Kliknij tutaj »

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 258

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na zimną patelnię wrzuć bekon i smaż go w niskiej temperaturze, tak aby wytopić z niego tłuszcz. Jeśli będzie go za mało, dodaj oleju.
  3. Następnie wrzuć cebulę, dymkę, chili oraz kimchi. Dodatkowo dorzuć pastę z czosnku i imbiru. Wymieszaj wszystko.
  4. Po chwili dodaj sos ostrygowy, sos sojowy oraz sos kimchi. Wymieszaj i zalej wszystko śmietanką.
  5. Kiedy śmietana zacznie się, gotować dodaj makaron Udon. Wymieszaj i poczekaj, aż sos zgęstnieje.
  6. Podaj z żółtkiem na środku, posyp sezamem. Na górę możesz dołożyć jeszcze odrobinę szczypiorku i chilli.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron świeży Udon 200g House of Asia

Makaron Udon świeży 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos Kimchi 150 ml House of Asia

Sos Kimchi 150 ml

Nowość
Bestseller
Kimchi 280g House of Asia

Kimchi 280 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI